31.05.2019 г., 8:15 ч.

Огън и облак и лед 

  Поезия » Хумористична, Пейзажна
634 1 0

живея в една котловина

на седмия етаж на едно общежитие

от прозореца виждам далеч планина

              (над нея има облак)

и всяка вечер се случва странно събитие

 

докато пуша поредна цигара

се взирам глухо нататък

изведнъж облакът в огън обгаря

                (жълто, червено)

но мигът е тъй толкова кратък

 

и после небето в синьо утихва

и после видението пак се повтаря

и после мойта цигара аха да угасне

                (пламък и пламък)

и пламъкът облака пак го изгаря

 

като кино прожекция в „Дружба“

всяка вечер може да се гледа

прозореца в моята стая обслужва

                (единствен зрител)

последно шоу следва

след два

след вас

с лед аз

© Kiddo Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??