18.05.2008 г., 19:16 ч.

Огън си ти 

  Поезия » Любовна
823 0 3

 (... На моя любим...)

Крилато дете носи вестта
за края на кървавата война.
Хармонично звучене прелетя
и украси есенните клони в цветя.

 

Дотрепвам с края на мелодията -
болката търси мъртво  тяло за храна.
Наклажда седянка за нова геена огнена -
остри думи в чужда музика - симфонията

на страха...

 

Не ме гориш с мъртвите си червени очи,
омеквам под жарта на толкова изгнили сълзи.
Господарство налагаш с огън черен.
Пословичен е ума ти, изгорен и прилепен.
Жупел силно вали в покварената ти душа.
Засипва и моето, и чуждите невинни сърца.

 

Копие кърваво ще се слее с тази огнена
земя, както старите преписи.
Копие черно ще се разтопи с онзи огън
велик, както стария нож...

 

Подигравателни усмивки раждат
се в жълтия ти поглед.
Лъвска ярост отброява дните
на сърцето ти. Хищно пращат
плътта ми през Юлските
часове, премятат пъстър лед - Огънят си ти...

© Слава Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??