2.11.2013 г., 17:24 ч.

Ой ти, Недо, Недо недоклатена... 

  Поезия » Пародии
1042 0 0

Ой ти, Недо, Недо недоклатена,
недоспала и недосъбудена,
недомислена, недоизбистрена,
недочакана, недородена!...
Кой те, Недо, Недо, недорадва,
недорадва и недоработи?...
Крива нива, пуста, недосята!...
Стара слива, брулена от вятър,
кършена от изток и от запад...
Що си, Недо, чедо ненародно,
ненародно, още несвободно?...
Бесни копелета ли те клатеха,
черни мутри ли те изнасилваха,
че не смогна, Недо, да заченеш
родно, българско дете-юначе?...
Гледам, Недо, Недо недовиждаща,
недовиждаща и недочуваща -
че си се напудрила, разкрачила
и надупила на магистралата...
Вятър вей те, Недо - блудно чедо
на некомунизма и недемокрацията...

Марин Тачков
28 октомври - 1 ноември 2013 г.

© Марин Тачков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??