4.10.2006 г., 12:13 ч.

Около кръга 

  Поезия
552 0 3

Около кръга

Монотонно

Подпалени криле

Навлизат в дробовете ми

Като в джобове

Плитко е

Не се говори много

Всичко наоколо

Е мое

 

Изведнъж

Нахалство

Стряскам се насън

Мъртъв

Приятеля ми е мъртъв

 

Влизам в кръга

Завъртам

Ъглите играят на геометрия

Аз съм вектор

С посока

Запад

И с минало в обратната

 

Стрелка на часовник

Не знае откога е спряла

Слабост

Без воля

Прещракване

Нагласа

Боси крака шляпат

Остават мокри следи

Мялко пясък

Малко солено послание

За малки сладки получатели

 

Диво е

 

Кръг

Затваря се

И в точка

Се сбръчква

Живота ми

 

След това

Е

Нищо

 

Поле

Изсъхнали фикуси

Фризура

Кафе

 

Сребърни прибори

 

Обирам

Каквото

Е останало от преди

 

Но няма край

Тебеширени

Са уроците

Учителите

 

Предлагам да останем само приятели

Иначе всичко ще изстине

 

07.05.2006

© Десислав Илиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??