30.05.2008 г., 18:44 ч.

Оксиморон 

  Поезия » Друга
757 0 9
„ В памет на Добромир Тонев”

„…Сдавай мне курва!”
Йежи Пшебишевски
(може и да има такъв )

Събуди ме квиченето на кучките
и псувайки разбрах, че съм умрял.
Видях среднощ - играта е приключена
и господ вересиите прибра.

Пребродих и галактики, и лудници;
парадите посрещах и глупях -
с триумфа на възторжената глутница,
с рева на инфантилната тълпа.

Откакто съм умрял, не съм наоколо;
дебатът със простаци занемя.
Не чувам шум от глозгане на кокали
и верноподаническа пръдня.

Избягвах и фанфарите, и тръните.
Пребродих кръчмите от своя океан.
Достигайки накрая все до дъното,
установих, че господ е пиян.

Но, мамка ти мерзавец, дай ми курвата!
Аз искам тук бутилка и жена.
Флиртувайки с безумия от бурите,
… съм рицар, цар и сатана…

Р


© Ради Стефанов Р Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??