19.11.2012 г., 18:09 ч.

Октомврийско 

  Поезия » Любовна
1222 0 3

Когато се намеря – ще ти Пиша,
за Лодките в безбрежното море,
в които - непотребните Искрици,
стоварил бях, през миналия век!


И колко нощи чаках, да се върнат,
но вместо тях - се раждаше сонет,
а може би и Бог ме бе прокълнал,
в немилост, щом крилете ми отне?

А дните се изнизваха, безцветни,
че в мрака сив последната дъга,
изтече с Теб – и също ненадейно,
оставяйки в Душицата ми Глад!

Но аз ти обещавам: Ще преборя
натрупалите се, в тихото Сълзи
и вярвайки, че пак ще има полет,
ще мина през Животеца трънлив!

Дори със цел и само да ти пиша,
разбрал съм, че си струва! И поне,
дордето бели листовете вдишвам,
пак, знай ще бъда твоето Момче!

И - ти ще си! Предишното Момиче,
под Слънцето, отново ще блестиш!
Аз в тебе до полуда ще се вричам!
Но не сега... Октомври е сърдит...

© Ангел Колев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??