5.03.2018 г., 0:08 ч.

Омръзна ми скучната лепкава зима 

  Поезия » Друга
901 7 8

Омръзна ми скучната лепкава зима -
мрежа от врабешки дири в снега
и ми се прииска (дори го сънувах!)
боса да газя във  топла река.
... Водата се  плъзга по белите камъни,
приижда прозрачна и чиста... Тече,
вълшебни въздушни мехурчета прави -
пука, надува ги и ги влече...
Дантелен  чеиз е заплела тревата,
легло е постлала: Ела полегни!
Във мен потъни, отпусни си главата
и дишай... Секундата в шепа хвани!
Ухае на пролет... пчелите  лудуват
в ресите на цъфнала млада върба.
Потоци от слънце се стичат в краката ми,
мравешки тръпки полазват гърба...
Разплитам си възлите в тази омая...
Рай ли е? Истина? Просто шега?
Блокирам ума си, не искам да зная.
В момента живея - отпивам нега.
Това е награда – на мен се полага! –
що есени,  зими  провлачих след мен...
Сега релаксирам, но... дрехите стягат
и хвърлям ги - дреха по дреха – до тен.
 
Не искам да тръгвам. През рамо замервам
със камъче  -  всичко до тръпка познато.
Ще чакам - дано донесе ми реката
на лилиев лист – едно сънено лято...

 

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Какви красиви картини изникнаха в съзнанието ми! Сънено лято, поздравления!
  • Благодаря ви, приятели, че отделихте време и се отбихте тук! Бъдете!
  • Финалът ме остави без дъх:
    "Не искам да тръгвам. През рамо замервам
    със камъче - всичко до тръпка познато.
    Ще чакам - дано донесе ми реката
    на лилиев лист – едно сънено лято..."
    Поздравления и силни аплодисменти!
  • Красота! Не мога да не надникна при теб
  • Красиво!
  • Хубаво е!
  • С поглед към реката те поздравявам за хубавият стих!
  • Хареса ми! И аз предпочитам лятото. Поздравления за стиха!
Предложения
: ??:??