Коя съм аз?!
Онази, разпиляната,
която ще остави недовършени
мечтите си и всичките си планове,
на другите да могат да са свършени.
Онази с препрочитаните книги.
Онази, дето още вярва в Бога.
Онази, дето често я настигат
безумните ù, мънички тревоги.
Онази, с много строгите костюми
и куфарчето, пълно със закони,
която често казват, че е умна,
но вятърните мелници все гони.
Която след трагичните любови
поръчва си уиски сутринта.
А после пак се влюбва и отново
раздава се на всички на света.
Това съм аз. Онази - заядливата.
Онази - най-добрата на света.
Наивната. Жестоката. Щастливата.
Онази, дето просто е жена.
© Мариета Караджова Всички права запазени