Sep 18, 2011, 11:39 PM

Онази 

  Poetry
908 1 11

 Коя съм аз?!

Онази, разпиляната,

която ще остави недовършени

мечтите си и всичките си планове,

на другите да могат да са свършени.

Онази с препрочитаните книги.

Онази, дето още вярва в Бога.

Онази, дето често я настигат

безумните ù, мънички тревоги.

Онази, с много строгите костюми

и куфарчето, пълно със закони,

която често казват, че е умна,

но вятърните мелници все гони.

Която след трагичните любови

поръчва си уиски сутринта.

А после пак се влюбва и отново

раздава се на всички на света.

Това съм аз. Онази - заядливата.

Онази - най-добрата на света.

Наивната. Жестоката. Щастливата.

Онази, дето просто е жена.

© Мариета Караджова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??