19.02.2015 г., 22:48 ч.

"Онази" птица 

  Поезия » Гражданска
297 0 3

“Онази” птица

 

На жицата е лястовица бяла,
защо ли тука тя е точно спряла?!
Дали ни щастие предрича,
или не е “онази” птица?


А може би и тя е уморена,
и просто търси пристана сломена
Дано да литне тази птица,
няма как да е от нашата “Земица”.

 

Тук щастие не се явява,
тук такова даже и не се продава.
Тук е зима вечна за душата,
и от студ ще си умре, лястовицата, горката.

 

И бездомника клошар отдолу маха,
цъка със език и неуморно ръкомаха -
нека я спаси от гибелната наша стряха
не иска тя да бъде като него, сиромаха!

 

До мечтите сиромашки нека долети -
тя поне криле си има,
а той в кашона ще се приюти,
и ще оживее някак си и тази зима!

 

Р. Първанова

© Ренета Първанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • " Дали ни щастие предрича,
    или не е "онази" птица"
    Вече дори не вярваме, че щастието ще ни споходи!Така е .Умряха мечтите! Хареса ми!
  • Стойне, благодаря ти много!
  • Отново на твоя оригинален език, който винаги ме кара по-сериозно да се замисля. Поздрав и хубав ден, Рени!
Предложения
: ??:??