13.08.2022 г., 11:37 ч.

Онези хора 

  Поезия » Философска, Оди и поеми, Свободен стих
389 0 5


Някъде в недрата на душата,

скрити от очите и мислите на тълпата,

таят се вярата и копнежът за постигане на делата.
Животът, изпълняващ ролята на

изпитващия в играта,

нанася своите жестоки удари,

за да провери издръжливостта

и умението за оцеляване на душата.

Той вярата на две ще опита да пречупи, копнежите в различни посоки

ще се постарае да изпъди,

функцията си докрай непременно ще изпълни,

без да се интересува от какво естество

са личните ти подбуди.

Така всеки рано или късно

ще срещне своите мъчители гнусни
Ако вярата ти не познава падение,

въпреки че тялото ти срещало се е през житейския път с невъобразимо мъчение

и продължава успешно да се развива

като огнена стихия,

когато всеки около теб старае се да те убеди, че идеята ти "за нищо не я бива",

ще настъпи моментът, в който ще

"цъфнеш като цвете в райската градина".

Онзи, който не позволява вярата му да се пречупи, същият, който съумява волята си да събуди,

когато шансовете му са нулеви,

той ще постигне това,

за което повечето хора само ще са сънували.

 

© Арт Оуен Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??