15.12.2007 г., 23:08 ч.

Оня миг 

  Поезия
623 0 7

 

 

"Не се пилей, човече, за мига живей"

 

е фразата, която често чувам.

 

"Мигът"...

 

Но оня миг, когато искаш

 

като Фауст да извикаш

 

"О, миг, постой, не  си отивай!"

 

за всекиго е толкова различен,

тъй както хората на таз земя

 

като снежинките не си приличат

 

и тъй както е духа различен,

 

живеещ в тленното ни тяло.

 

На един обилно ядене му стига.

 

На други - сливането на телата.

 

На трети - бляскавия миг

 

на преходна, измамна слава.

 

Мигът на власт е за четвърти.

 

За тъмните души са миговете,

 

във които сътворяват

 

грозно зло и разрушение.

 

Да мога, искам аз, да задържа

 

онези мигове щастливи,

 

със нищо друго несравними,

 

когато с нечия душа любима

 

душата ми в едно се слива.

 

 

 

 

 

© Юлияна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??