8.12.2009 г., 21:39 ч.

Опасна като заек 

  Поезия » Любовна
1190 0 19

Опасна като заек

(или разписание на заминаващите влакове - 08.12)


http://www.youtube.com/watch?v=cJ7fnhhwyYs


След толкова думи - ще помълча.
Не мога най-важното с думи да кажа,
защото то спада към тези неща,
които на думи - нищо не значат.
Години на него подпирам деня,
а вечер те чака със мене на прага.
Без него, студена и хищна, нощта
на късчета би ме помляла веднага.

Не знаеше старият Варненски плаж,
ни зимният вятър, блъскащ морето,
че нашите стъпки са част от колаж
на онзи - най-точният път през сърцето.
Бе толкова просто и нямаше как,
в уютната шатра на пет-шест целувки,
да сбъркаме, че сме и пътник, и влак,
които по чудо съвпадат с маршрута.
Не знам за къде е нашият път.
Не знам и коя ще е крайната спирка.
Знам само, че леко е с теб да вървя
и губя ли се - все при теб се намирам.

След толкова думи - ще помълча.
Не мога със думи да кажа защото...
Не мога! - Опитах... Наместо това -
се сгушвам до теб и сумтя ти в ухото.


© Радост Даскалова Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??