12.07.2020 г., 8:15 ч.

Опит за пълзене. 

  Поезия » Любовна
612 5 3

Опитвам се да имам две ръце,

а не крила на волна птица.

Разбирам, че е глупаво сърцето ми,

защото все химерите обича.

Вменявам си, че всичко е илюзия.

По думите ти. (Иначе боли.)

Незнайно как след толкова контузии,

в душата ми събираш се и Ти.

Смълчавам се. Притихнал като пленник. 

Роден да изгори до жарна пепел.

И после да съм влюбен до нетленност, 

любов такaва никога не сетил... 

Недей ме убеждава в немислимото! 

Аз цял живот съм вярвал, че те има! 

Ще бъдем точно толкова щастливи, 

че Дявола от завист да умира!... 

 

Стихопат. 

Danny Diester 

 

 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??