„поèт“
е минало страдателно причастие
от мъжки род
единствено число
на нашия глагол
„поемам“
сѝреч
небесата - насърчѝтели
са някого поèли под крилете си
и покровителстват
и благославят го
за да извайва
прелести небесни
по
Земята
а чрез нея -
и
към
необята -
без значение
далѝ
„поèт“-ият
ЧРЕЗ СЛÒВО
изявява се
илѝ творѝ
в която и да è
вселèнно-мироздàнна област
© Стоян Минев Всички права запазени