9.12.2017 г., 18:59 ч.

Опит за щастие 

  Поезия » Любовна
320 1 5

ОПИТ ЗА ЩАСТИЕ 
(По идея на Димитър Занков) 

Росица Чакърова 

 

Все се питам - какво си ми ти? 
Зимно слънчице, лятна прохлада, 
дребен повод за едри мечти, 
сладолед, шоколад, изненада... 
Силен мечо,  бодлив таралеж, 
кротко зайче, ръмжащо тигриче, 
нежен вятър и сбъднат копнеж, 
принц на кон, минзухарче, кокиче... 
Виж... Шегата - съвсем настрана! 
Търся думата вярна и точна... 
Моят порив да бъда жена 
всъщност... някак без думи започна... 

 

Казах глупост, но Бог ме разбра
и намигна ми вместо причастие.

 

А в стиха ми едва се побра 
този мъничък опит за щастие...

 

Лондон, 07/12/2017   22:56

© Rositsa Chakarova Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??