8.06.2021 г., 16:57 ч.  

Бурята II 

  Поезия
216 0 0

 

Бурята преначертава всички карти.
Размива избледнели граници.
Променя местата на съкровищата.
Настървява уморени пирати.
В платната се обляга вятър,
който познава посоките.
Препуска с конете си златни
едно неоткрито богатство.
Гоненица, древна игра,
на колко сърца си отнела дъха,
пазейки в тайна,
че хванем ли нещо,
то вече го няма?

© Лилия Минева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??