Художник рисува
с метла по праха̀
на Земята...
Зачѝсти я, ала -
все к`ърви по нея -
горката...
Художник зарѝ с прах
петната от к`ърви
обратно...
Но дѝрите к'ърви
засъхнаха в него -
и то - безвъзвратно...
Художник опита се
с четка-метла
чистота да извае...
Но вѝди се - тя,
чистотата, под к`ърви
ридае...
© Стоян Минев Всички права запазени