Apr 5, 2024, 9:45 PM

Опита се... 

  Poetry
62 1 1

Художник рисува
с метла по праха̀
на Земята...

 

Зачѝсти я, ала -
все к`ърви по нея -
горката...

 

Художник зарѝ с прах
петната от к`ърви
обратно...

 

Но дѝрите к'ърви
засъхнаха в него -
и то - безвъзвратно...

 

Художник опита се
с четка-метла
чистота да извае...

 

Но вѝди се - тя,
чистотата, под к`ърви
ридае...

© Стоян Минев All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??