31.10.2007 г., 22:18 ч.

Опитай се да не плачеш 

  Поезия » Друга
954 0 1

Опитай се да не плачеш

Опитай се да не плачеш!

Нищо, че животът е плашещ.

Изпълнен с правила и трудности,

показва ни той хилядите си мъдрости.

 

Опитай се да не плачеш,

когато до стената се опреш,

когато сърцето бие лудо,

а до главата е опряно нечие дуло.

 

Опитай се да не плачеш,

когато сам останеш

сред безумието на света!

 

Не! Не свеждай глава!

Всяка трудност е като първа,

по пътя спъва те,

но няма да те спре!

 

Опитай се да не плачеш,

 когато сам останеш

 сред безумието на света!

 

Опитай! Не плачи!

Вдигни глава

и гордо напред закрачи,

оставяйки миналото си зад гърба!

© Деси Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??