25.05.2013 г., 12:49 ч.

Опонент 

  Поезия » Друга
406 0 4

О, той дори не ме познава,
но пак е тръгнал срещу мен...
Със старите си навици остава
и пее стария рефрен.

За него аз съм дойна крава,
натирена в света, боща,
която само мляко дава
и други хубави неща!

Чрез мен той търси лесна слава
в разклатената си душа,
но пак на дъното остава
към хората върви пеша...

При спор той думата не дава.
Надвиква всички... Хвърля кал!
За мене той човек  не става!
Какъв човек е... без морал!


 16.10.2011 г. София 

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Радвам се че участвам във изграждането Ви, като специалист!Нека някой да научи нещо от мен.
    Поздрави!
  • научих нещо ново
  • "Боща" е дума която се употребява в моя край, може би от турско-персийски произход, и означава,пуснат свободно, без юлар.
  • "боща"?
Предложения
: ??:??