18.12.2011 г., 16:57 ч.

Опозиция 

  Поезия » Гражданска
427 0 0

Kопеле, повярвай ми.

Oзверели сме като варвари.

Съзвездие от идеи в стиха вкарани.

Прегазен е всеки от съдържание изпразнен.

Става измислен герой като барон Мюнхаузен.

Дали знаят, че да си поет значи магьосник.

Шаман, мислител, философ, на думи поклонник.

Те не знаят, защото нямат правилния подвиг.

Прилив и отлив между енергия и мисъл мостик.

Рефлекса самурай в лирика ме прави звяра,

 а пътят ми едно в малка ме прави Че Гевара.

Изгарям душата в алчност оплетена.

Само поглед и изпепелява твоята ретина.

От старите времена мъдростта сега е в мисъл.

В мистерия обгърната  легенда като Сфинкса.

Няма липса, нов пълнител е готов.

Стрелям и имаш повече дупки от игрище за голф.

Те не знаят, че животът е просто ментален кръг.

Не знаят кои са Ботев, Каравелов и Левски.

Те не знаят как мисли и думи оцеляват в пространството.

Колко жалко е да гледаш на един народ пиянството.

© Ангел Маринов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??