7.11.2007 г., 19:36 ч.

Оптимизъм 

  Поезия » Философска
695 0 1
 Всеки казва: „Вярвай!"

Викат ти: „Не се предавай!"

А после се обръщат към своите

проблеми и потъват във тревогите.

И колко лесно е да даваш

съвети и да се показваш,

че знаеш много и че си добре

и да даваш вид, че другите са зле.

Блъскаш, викаш, псуваш, хулиш,

гледаш ме надменно и се пулиш,

а иначе в очите ти тъга

и си го изкарваш на света.

Не е никак лесно, да,

човек да си сред паплачта,

да останеш чист, неомърсен,

с достойнство да посрещаш всеки ден.

Но опитът дори е важен,

желанието за усмивка даже.

Откровен със хората бъди,

по дрехите недей съди...

А на този реализъм

гледай с капка оптимизъм!!!

© Сакс Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??