6.03.2008 г., 20:51 ч.

Опустял 

  Поезия
863 0 3
 

 

 

Щъркелите ще се върнат в своите гнезда,

лястовички ще прелитат под нашата стреха,

няма кой да ги приветства със добре дошли,

старите стопани вече са си отишли.

Литна чедото, напусна бащиния дом,

тръгна майката да търси храна и подслон.

Заживяха в къщи мишки, плъхове безброй,

скоро и бащата тръгна от дома си свой.

Къщата е пълна  вече само със молци,

мравки, бръмбари и паяци, и рой скакалци.

Колко весел бе домът, когато пълен беше -

песни, музика и смях ден и нощ ехтеше.

Но душмани завидяха на добрите хора,

сториха магия черна някъде по двора.

Няма вече глъч и врява в старата ни къща -

два пъти годишно само някой... сам се връща.

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??