На крилете на орела - размах,
лети, иска да спаси държавата от крах*.
Над него - небе - безкраен кръгозор.
А на върха под него - охлюв за затвор.
Кой е той? Бандит простоват и заклет,
возил отбор с правителствен самолет.
"Кой те качи чак тук?!" - орелът го пита.
"Сокол нагъл, на когото и аз се отчитах!"
––––––––––––––––––––––––––––––––––––
* – Намек за президента Радев.
© Георги Всички права запазени