30.10.2010 г., 8:29 ч.

Орелът извика 

  Поезия » За деца
675 0 11
Орелът извика:
- Орел се наричам!
Простора и волния полет обичам!

Делфинът извика:
- Делфин се наричам!
Морето и морските бездни обичам!

Еленът извика:
- А аз съм елен!
Гората, полята, нивята за мен
са скъпи, защото сред тях съм роден!

А бухалът викна:
- Любим ми е мракът!
Да дойде нощта във хралупата чакам!

Човекът извика:
- Човек се наричам!
Аз всичко на тази планета обичам!

Обичам полето, леса, планината!
В моретата плувам, летя в небесата!

Обичам ви всички, и винаги аз
ще бъда добър и грижовен към вас!

 

© Ангел Чортов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??