Орелът в тревите не гнезди
Колелото се задъхва по баира -
трудно е да се катерят върхове.
А от чертога светъл на всемира
Бог опитва някак да ни разбере.
Сътворил е ангелските ни криле
с неутолим стремеж към необята,
в гърдите ни поставил е сърце,
а ние влачим го, пълзейки по земята.
Небе ти пожелавам – без предел,
и слънце в него, за да ти е светло,
а в душата – волен полет на орел,
да се рее над забулените върхове!
Не слизай долу – там не е за птици!
Орелът никога в тревите не гнезди.
Той живее най-близко до звездите
и негов дом са най-високите скали.
valencia_isabella
© Bella Всички права запазени