16.03.2023 г., 6:51 ч.

Орисия 

  Поезия » Пейзажна
207 0 1

Да пребъде по изгрев небето

в златно утро със руси лъчи

с най-мечтаното слънце, което

ни събуди по първи петли.

Не могло да дочака зад хълма

мързеливата кръгла луна

и решило е днес да се съмне

над зелената, мокра трева.

 

Да пребъде сънливата песен

със писклив кукувичи фалцет,

който с ранния повей на есен 

се преплита в особен дует.

Да пребъде лилавия залез

зад отрупани с грозде лозя!

Днес денят се помисли за празник

и разцъфна във жълто света.

© Ралица Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??