7.03.2024 г., 12:35 ч.

Орисване 

  Поезия
111 1 1

Орисвам те да бъдеш светлолика,

в сърцето си да побереш света,

от очите ти сияйни любовта да блика,

да стопляш с тях човешката душа.

 

Орисвам те с ръце от нежност бяла

и с длани, изцеряващи тъга,

с усмивка блага, хиляди слънца побрала,

на уста ти честни, искрени слова.

 

Орисвам те да бъдеш справедлива,

а истината да е твой другар,

мъдро пътя си да избереш - да си щастлива,

и да помниш, че си Слънчев дар!

© Ивана Бойчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Чудесно орисница си!
    И аз имам подобни стихове, за любимите ми внучки
Предложения
: ??:??