26.06.2018 г., 0:34 ч.

Осем пъти 

  Поезия » Любовна
383 0 0

Осем пъти с меч ме прободи,

осем пъти ще отричам,

осем пъти ти ме накажи,

но пак ще продължа да те обичам.

 

Осем пъти в огън ме хвърли,

осем пъти ме изгаряй,

осем пъти гледай ме с очи,

че пак ще те обичам ми повярвай.

 

Осем пъти ти ме обесѝ,

осем пъти ще забравя,

осем пъти даже ме рани,

но няма никога да те оставя.

 

Осем пъти пламък ще гори,

искриците по огъня ще тичат,

осем пъти – хиляди звезди,

пред нашата любов ще коленичат.

 

 

​​​​​

© Иван Бодуров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??