22.02.2009 г., 9:58 ч.

Още една нощ (с видео) 

  Поезия » Философска
589 0 6

ОЩЕ ЕДНА НОЩ

 

 

Не ми се пише вече,

а и защо ли да го правя,

като никой няма да го прочете,

нощта бавно спусна си воала

с гримаса на разплакано дете.

 

Отдавна всички са заспали

в града тъй шумен през деня,

будуват само тъжни светофари

и заедно с луната огладняла

неистово очакват сутринта.

 

В боклукчийските казани

ровят котки пак с наслада,

високо гларус разтревожен

разпаря с крясък тъмнината

с надежда да разбуди тъй зората.

 

Разсърдено залайва куче -

в съвсем случаен минувач

опасност някаква видяло,

от нейде му приглася друго,

навярно нищо не разбрало.

 

И ето, вече просветлява,

овдовяла тръгва си нощта

и макар, че ще се върнат скоро

звездите плачат на раздяла,

а за мен е време да поспя.

 

                            ВИДЕО:       http://www.vbox7.com/play:74fda692

 

 

© Наско Енев - РИМПО Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??