29.10.2017 г., 17:54 ч.

Още малко 

  Поезия
922 1 0

Дай ми още малко любов. 
И не тръгвай.
Не днес.
Не сега.
Не така.
Остани тук 
при мен
И...
целуни ме!

Дай ми още една,
нощ в топлина.
И не ме 
събуждай.

Прошепни тихо 
Онези неща.
Докосни ми косата.
Погали ми гърба.
Нека спя сгушена с теб.
И.. да сънувам.

Помогни ми 
да забравя 
за всяка тъга.
И минало бреме.

Скрий ме още 
няколко нощи при теб.
И не казвай на никой коя съм.
И целувай ме тихо
И прегрегръщай ме нежно.
Забрави за часовник
и време.

Дай ми още малко от теб!
Остани тук.
И не бързай.

Самолети, 
много други ще има!
И летища.
без лица,
Които за тебе ликуват.

Затова остани днес.
Те са тук.
Аз съм тук. 
Остани с тях. 
Остани с мен.
Бъди още малко със тях.
И още мъничко с мене...

Имам още една..
История за света и живота,
която само на теб ще разкажа.
С която ще те замисля.
Ще те разплача.
Ще те разсмея.
Ще те събудя.
Ще те приспя.
И ще те отвличам 
утрин след утрин..

Да навием часовника за 
5 сутринта
за да имаме време!

Дай ми още малко любов.
И подари 
мъничкo шанс
на това 
пламъче плахо.
Обгради го с ръце
Погледни го отблизо.
Усмихни се с очи!
Повярвай във него!
Виждаш ли вече
тези искри?
~
Градът на ветровете 
Все някакси
ще почака.
~
Нося в себе си толкова 
Много любов..
И се смея на пук на тъгата.
~
Аз избрах теб!
И сега..
Ти...
Не, не, не можеш 
Да тръгнеш така!
Дай ми още от твоето време!

Ще те гушна.
Ще те целуна. 
Ще ти покажа какво е
пожар без щета. 
~
Обещавам ти слънце в снега.
И аромат от цветя.
Ако се върнеш при мене.

Обещавам ти.. 
вулкан светлина.
И магия в дъжда.
Ще ти дам
топлина във дланта..
Ако пак ме прегърнеш така.
Ела си, ела си

при мене!

Ще отидем там.
Ще останем тук.
Ще крачим в нощта.
Ще се смеем.
Ще говорим без думи.
Ще отпиваме от живота 
без капка тъга..
~
Никой тези моменти 
не може да ни отнеме.



--
Пловдив,
27 декември 2015

© D. Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??