20.07.2009 г., 20:06 ч.

Още малко постой 

  Поезия
770 0 14



ОЩЕ МАЛКО ПОСТОЙ

 

Още малко постой

не разваляй мига,

нека времето бърза

и денят да те вика.

 

Таксито нека почака

и изнервим шофьора,

нека други използват

вместо теб асансьора.

 

Остави таз цигара

да дими в пепелника,

поне веднъж закъсней

нека шефът ти вика.

 

Затвори си очите

и с мен помечтай,

нека всяко начало

има липса на край.

 

Всъщност всичко било е

и ще бъде така -

в морето се влива

всяка буйна река.

 

Всяко птиче от малко

в небесата лети,

всяко цвете омайно

веднъж само цъфти.

 

Ти имаш някаква цел,

а пък аз съм глупак,

ти за работа бързаш

аз философствам ти пак.

 

Хайде тръгвай, че може

цял ден да говоря така

и това е защото

ще ми липсва твойта ръка.

 

 

 


© Наско Енев - РИМПО Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??