27.04.2015 г., 18:18 ч.

Още миг остани 

  Поезия » Любовна
433 0 2

Още миг остани

 

Още миг остани. Да запомня ръцете ти,
как спокойно разказват и омайват в нощта.
И очите ти също - зрели черни череши,
да запомня във мрака как ярко блестят.


Още миг остани. Да напълня сърцето си
с малки късчета щастие, като знак за безкрай.
Любовта да попия, като тихо вълшебство
и в мига да се сгуша – малко ъгълче Рай.

 

А когато денят се протегне над клепките
и свещта догори със пропукващ откос,
ще си тръгна сама. А Зората прошепва ти: 
„Тази нощ любовта бе за малко твой гост.”

 

Цвета Иванова

© Цвета Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??