14.04.2012 г., 10:33 ч.

Още за родината 

  Поезия » Гражданска
459 0 5

Коя е моята родина? –

Едно окъпано без край море

с поля зелени под небето синьо

и планини под снежни върхове.

 

Коя е моята родина? –

Останалото мъничко каре

на картата в Балканите размирни,

в заветите на силните царе.

 

Коя е моята родина? –

Пълчищата на турския султан

възпряла, днес Европа да я има,

с пролята кръв под остър ятаган.

 

И ако днес те хулят недостойни,

а орната земя е само чим,

виновни са не падналите войни,

а аз и ти! - защото си мълчим.



© Иван Христов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??