2.12.2015 г., 11:48 ч.

Оскъден свят 

  Поезия
516 1 5

Оскъден свят
============

Светът ни по природа е суров,
оскъден на добро, хронично сушав,
Далеч в небето Господ е любов,
но пулсът на Земята е бездушен.


От млякото на топлата ѝ гръд,
човеците бозаят по хайдушки.
И в овчи кожи крият за из път
смъртта, стаена в дулото на пушка.

 

Не вярвам ялов свят да победи
и често към незримото поглеждам.
В небето търся Божии следи,
а може би единствено надежда.

 

Но Бог откривам в своето сърце,
защото и в омразата обичам.
Насочи ли смъртта към мене цев,
навярно ще се преродя във птица.

 

Цвета Иванова

© Цвета Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??