1.01.2010 г., 17:24 ч.

Особено състояние 

  Поезия » Философска
724 0 2

                                          Особено  състояние

 

Отлюспвам  слънчогледовия ден,

за да направя от черупки амулет,

да омагьосам с пръчка-чудодейка

детинските фантазии.

А с хляб и сол посрещам

и до земя се кланям

на неочаквани инвазии.

Една въздишка топло се приплъзва,

сърфираща по гребена на тишината,

където стрелките грухат времето.

Със струйка от кафе

повдигам щорите,

за да открия пренаписани истории...

Заплитам панделки

в крилете на странствуващата гега,

с която водя стадото от мисли.

А раменете ми надничат

в пространството на амазонките...

 

 

                                                                       Камелла

© Камелия Христова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??