30.08.2019 г., 7:46 ч.

Остана ми... 

  Поезия » Друга
365 2 2

От днес не ще изпитвам вече
ни ласка, ни любов, ни страст,
така съдбата ме обрече
останах само гняв и страх.
Остана ми измъчена душа
от толкоз прошки изтощена
и знам в това, че не греша
дали ще бъде опростена.
Остана ми простреляно сърце,
като мишена на добър стрелец,
от коварни, нечии ръце
на ловък, обигран душекрадец.
Останаха и чувства неразбрани,
не галени ръце и плът
празни, като рафтове обрани
на някогашен, райски кът.
И днес за всичко се заплаща
а аз прескъпо изплатих
с парченца от душата се отплащах
и докрай, докрай я провалих.
Какво все още ми остана...
се питате сега, нали
ами нещо скъпо- постоянство
и то навярно ме крепи.
И вярата, частицата от Бога
тя винаги е в мен, като кумир
със нея да си върна мога
целият духовен мир.

© Гинка Любенова Косева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??