11.06.2007 г., 10:43 ч.

Остарях неусетно почти 

  Поезия
500 0 8
Остарях толкова много.
Неусетно почти.
Живота сграбчи ме.
Надяна ми окова.
И в своите клещи ме държи.
Косите ми побеляха,
а уж било на късмет.
Не, това е мъка голяма -
поболях се по теб.
Бръчки около очите ми има.
Постоянно да се мръщя,
да плача без глас.
А сърцето ти е като гума -
взема и изтрива ненужото.
Нима това бях аз?
Ръцете ми са уморени,
вярвящо да се молят на теб.
Устните са ми изтощени,
да копнеят да бъдат докосвани от теб.
И аз се уморих.
Изчезнах.
Свих се.
Заприличах на сянка -
без душа.
Ето, отново принизих се.
Да пиша стихове за теб
и любовта.

                                                                                     03 г.

© Ванина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??