17.01.2020 г., 1:38 ч.  

Остатък надежда 

  Поезия » Философска
421 4 10

Дали се прекръсти с надежда Земята,

изплакала мъчно окапал живот

с отлитащо ято на птици, когато

милее за тяхната вечна любов?

 

Дявол ли спретнал е празника тука

където до корен изгниват асмите?

Зад чашата с вино, горчилката чука

събрала в червеното края на дните.

 

По порти ръждиви, безброй некролози,

а живите - сиви, посърнали хора,

и често по-мъртви дори от покойни

нарамили всичко потребно за гроба.

 

Дали след последното пито-платено

горчивото става нова реколта?

По някоя вена тече  към сърцето

остатък надежда и блян за живота.

 

© Деница Гарелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??