22.02.2011 г., 21:33 ч.

Оставен 

  Поезия
386 0 0

 

 

Оставен

 

Кога влизаш в свещеното,

щракащ всеки кадър с хъс,

разкъсваш светлината

между мене и света отвъд...

 

Кога с ръка посягаш

да въдвориш реда и във закон -

постù, мълчи и после

помоли да спиш спокоен сън;

 

кога нямаш нито храм,

нито вътрешна тераса?

кога от залъка си по-голям

или настръхнал срещу мъка...

 

Не си живот, не си живял,

не си и нужен тука!

Човек оставен да се влачи,

щом земята я е срам.

 

© Боряна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??