23.03.2010 г., 23:54 ч.

Остави 

  Поезия » Друга
790 0 2

Открехната я остави.
Не затваряй и последната врата.
Или поне остави ключа под черджето,
за да мога да вляза,
когато си поискам.
Недей да оправяш леглото.
Не сменяй чаршафите.
Аз някой ден ще дойда,
ще ги сменя
и пак ще ги изцапам.
Не хвърляй боклука...
Там е последният спомен за мен.
Остави и книгата на нощното си шкафче,
ще дойда, да си я допрочета.
Ще си донеса и нова, ако трябва,
за да имам оправдание да легна пак.

© Оксана Василева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??