4.10.2013 г., 23:13 ч.

Оставям следи по млечния път 

  Поезия
715 0 2

Всяка нощ

догонвам вятъра

и го разпитвам за теб -

роден от мечтите ми.

Пазя светулки

в шепите си,

за да ти дам знак,

че аз съм тази,

която още чакаш...

Ще ме познаеш ли

или ще ме подминеш,

за да срещнеш

зелените очи

на океана

и да се отрониш в него

като несбъдната сълза?

Късам звезди

и закичвам косите си

като младоженка

по пълнолуние...

Оставям следи

в очите ти,

за да намериш пътя

към безкрайността

на душата ми.

© Росица Петрова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??