20.02.2007 г., 7:17 ч.

Островче на сбъднатите мечти 

  Поезия
864 0 4
                  Островче на сбъднатите мечти

Живея аз далече от България,
на островчето Гран Канария.

Тук гледките са екзотични,
за много хора нетипични.

Животът тук прекрасен е и лесен,
направо като песен...

Макар проблемите на хората
да са от друго естество.

Те също влюбват се, разлюбват се,
раждат се... умират.

Любезни, мили и учтиви са към всички
и към чужденците, и към близки.

Но чужденеца си остава чужденец
и все към родината си го влече сърцето...

Защото нашата страна не отстъпва по нищо
на тази чужда красота.

Но разумът те връща тук, на таз земя
макар и чужда понякога се чувстваш като у дома.

Защото те запленява с чудната си красота.
Тук рая на земята е, защото

лятото е господаря на сезоните
и никога не спират купоните.

Преплитат се много непознати за нас култури
и има много интересни архитектури.

Живея аз между два свята
единия ми е скъп и мил,

защото там си се родил,
а в другия ти имаш перспектива.

За едни това не е решение,
за други е донякъде избавление,
а за мен е и забавление.

Ако имаш някакви съмнения,
ела и сам се увери,

самолета ти хвани
и на островчето Гран Канария кацни.

© Стами Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Сега си млад и ти е забавно, но ще дойде ден и ще се завърнеш завинаги! Помни ми думите...
  • Благодаря за коментарите ,няма да го преправям мисля че така е добре .....Трябва да си живял на подобно място за да разбереш за какво става дума ....Никога няма да забравя корените си това е важното!!!
  • Но разумът те връща тук, на таз земя
    макар и чужда понякога се чувстваш като у дома.
    Всеки камък тежи на мястото си!
    Поздрав!
  • Дългичко,не е много издържано.Ако пожелаеш можеш да го оправиш или напиши друго направо...
Предложения
: ??:??