25.08.2015 г., 23:00 ч.

Освободител (от стария акаунт) 

  Поезия » Оди и поеми
327 0 0

Абстрактни и абсурдни, но авангардни

багрила бдят безоблачно и
ваятелно върху вечно
гениалния, галантен герой
- деец, даващ дажба
ежедневно, еднозначно и ексцентрично от
желанието за жив жест към
забавния и забележителен,
истински идеал на исканията, които, за жалост, с грозен
йовски йероглиф
красят кедъра на
либералната и лабиринтна личност.
Може би магията му за
някой наблюдател неразбрана,
обедняла обвивка остава,
понеже повечето павират
реалността с равнище на равнодушие, което
саможертва самото самосъзнание в името на
тоталното твърдоглавие, че
увертюра към успеха няма.
Фикцията на онези фактически фалира, защото
хрисимият художник на живота,
целеустремен към своето царство, като
чедо в четвъртък чертае на
шаблон шансовете си за шах и мат,
щателно и щедро, когато ще щурмува
ъглите на апатията
юнашки,
яздейки ягуара на победата.

© Владимир Чанков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??