3.05.2007 г., 12:02 ч.

Осъден 

  Поезия
543 0 3
Осъден

Аз душата ти ще взема
и във кал ще я превърна.
Гласа ти звучен ще отнема.
Ще окова те щом те зърна.

Без очи света ще гледаш.
Дума веч не ще пророниш.
За мене ти ще страдаш.
Но няма пак да ме заробиш.

От отрова силна - по-горчива,
по-черна от нощта ще бъда.
Няма да съм нежна и свенлива.
Аз ще бъда твоята присъда.

С ледени стрели ще те пронизвам.
Ще прегръщам с пламъци горещи.
Кръвта от раните ти ще облизвам.
Ще мразиш всички наши срещи.

Глуха аз ще бЪда за молбите.
Жестока щом изпиташ страх.
Сляпа ще остана за сълзите.
Ще те превърна в шепа прах.

© Румяна Йорданова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Прости му!Така ще се почувстваш по-добре!Повярвай!
    Усмихни се!
  • Аз те разбирам добре. Човешките създания изпитваме такива емоции, когато много силно са ни наранили ... пиши, мила - пречиствай се от ненавистта в душата си, защото иначе няма да се спасиш. Успех!
  • Жестоко!!!
Предложения
: ??:??