5.04.2019 г., 10:04 ч.  

От черепа на суетата 

  Поезия » Гражданска
336 3 4

Огледало огромно на тавана на спалнята,

огледало на всяка стена,

дизайнер дори за тоалетната в банята,

първо място на всяка цена!...

 

Гримът сложен от най-добрия гримьор,

във всяка дума скрита реклама,

да, знам, че във всеки се крие позьор,

и шампанското върви със сметана...

 

Заведенията скъпи, елитни, известни,

на кой му пука за сметката?

Дрехите маркови и винаги тесни,

но най-важното преди всичко е гледката!...

 

A там отстрани сляп просяк със лира

в каскета си търси петаче.

Внук има - детето е болно, умира,

а той е усмихнат, но лирата плаче...

 

А там отстрани, до кофата смет,

се гледат плъх и човек,

в нея е техният "топъл обяд",

прекрасен е новият век!...

 

      *****

 

Но ти не ги виждаш, така те опива

ликьора, живота,  цветята.

Ти пиеш, а келнерът носи, налива,

във чашата - череп на суетата...

 

07.05 .2014.

 

Георги Каменов

© Георги Каменов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Силвия, точно така чувствам този си стих...
  • "Но ти не ги виждаш, така те опива
    ликьора, живота, цветята.
    Ти пиеш, а келнерът носи, налива,
    във чашата - череп на суетата..."
    Поздравления, Георги. Като вик е.
  • Благодаря, Елена, за прекрасния коментар.
  • "... а той е усмихнат, но лирата плаче."
    Имаш душа да го видиш, да го почувстваш и да го пресъздадеш в стих...
    Харесах!
Предложения
: ??:??