11.07.2024 г., 18:22 ч.

От извора на спомени 

  Поезия » Философска
102 1 0

В забравата на летния пейзаж

едно сърце пулсира неуморно.
То вярва в посребрения мираж
и търси бъдещето плодотворно.

 

Не чака да превзема светове
и царствени палати да докосва,
а радва се на семпли цветове,
от извора на спомени възкръсва.

 

На лятото в усмивката лети
и в търсене на пръснати частици,
под парещите слънчеви следи
пулсира в изморените зеници.

 

Едно сърце открива тишина,
от покорени сенки и сияние,
изтръгва и последната вина,
захвърля оглушително терзание.

© Наташа Басарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??