22.06.2016 г., 21:00 ч.

От малката книжка... 

  Поезия
652 0 5

От малката книжка с цветни корици,

която в левия си джоб държа,

пулсират стихове, сърца на птици,

надничат бистри очи на деца.

 

Немирни изскачат, литват на воля…

Засиява очилатият свят!

Разкършва се и разчупва матрици,

напук на всичко - разрошен и млад!

 

С книгата тъничка, с букви жълтици,

която с обич отляво държа,

по-богата съм от всички царици -

ще дам на бедните от радостта…

© Росица Танчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??