15.12.2014 г., 10:13 ч.

От себе си не можеш да избягаш 

  Поезия
496 0 0

от себе си

не можеш да избягаш;

от страха

не можеш да се скриеш

и всеки, дето

кара те да страдаш,

от живота си

не можеш да изтриеш.

 

самотата си

не можеш да прогониш,

тя ще бъде

винаги във теб;

тъгата си

не можеш да пребориш –

щом роден си

със сърцето на поет.

 

от себе си

не можеш да избягаш;

пътищата

ще те връщат вечно тук.

живей

живота си, макар да страдаш,

защото

няма да получиш друг.

© Или Дадарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??